Tips and tricks

Wanneer je je stocktank wilt plaatsen moet je ondergrond stabiel en vlak zijn. Het beste is om de tank op een stuk te zetten waar je ook makkelijk bij kan met een tuinslang om de tank te vullen. Plaats de tank op een stuk dat sterk genoeg is om het gewicht van de tank te dragen. Iedere liter water = 1 kg aan gewicht. Vaak wordt de tank op een plek gezet waar het water ook makkelijk weg kan lopen, bijvoorbeeld op een zand of chape ondergrond. Hier overheen kan natuurlijk gewoon een vlonder of een stenen vloertje gemaakt worden, want het oog wil ook wat. Maar met een zand of chape ondergrond blijft het water niet staan en wordt het geen modder plek rondom je stocktank.

Roest kan altijd ontstaan op beschadigde of verweerde plekken. Of door gebruik van zout of chloor. Wat we aanraden is het gebruik van chloortabletten in een chloordrijver, gebruik geen vloeibaar chloor en gooi de chloortabletten niet op de bodem van uw stocktank.

Zit er garantie op de Stock tanks?

Ja, mits deze voor de normale omstandigheden gebruikt worden zit er 4 weken garantie op.
Voor de doeleinde waar ze tegenwoordig vaak voor gebruiken worden zijn ze eigenlijk niet gemaakt. Zodra er chloor of zout in het water toegevoegd wordt, valt dit buiten de garantie. Ook het boren van gaten voor het aansluiten van een filtersysteem óf het extra gaten boren in de bodem als plantenbak valt buiten de garantie.

Eventueel verweerde plekken kunnen simpel bijgewerkt worden met een zink spray. Even licht opschuren voordat de plekjes bijgewerkt kunnen worden met de zinkspray. Sinds deze zomer gebruiken we zelf actief zuurstof tabletten. (dit ruikt niet naar Chloor).

Wat is de gebruikelijke levensduur van een Stock Tank?

De stock tank is oorspronkelijk bedoelt om de veeteelt te voorzien van water op plekken waar dat niet van nature aanwezig is. De stock tanks staan dan ook dag en nacht in elk weer type buiten. Als de stock tank alleen voor dit doel gebruikt wordt, dan zal de verwachting ongeveer een jaar of 10 zijn.

Iedere stocktank is voorzien van een uitdraaibare plug om het water uit de tank weg te laten lopen. Dus een harde solide én vooral ook rechte horizontale ondergrond is van groot belang voor het plaatsen van de tank.

Jazeker! Door 2 gaten in de tank te boren kunt u een (zand)filterpomp aansluiten, of hang een filterpomp aan de rand van uw stocktank.

Op dit moment laten wij covers maken van stevig zeil dat tegen een stootje kan. Deze covers zullen binnenkort op onze website verschijnen. Tot dan zou u ook een afdekzeil van intex kunnen gebruiken. Let op de afmeting van uw stocktank.

Als jouw stocktank gevuld is met water word deze nooit te warm.

Nee, zelf met een hittegolf blijft het aangenaam. Dek de tank niet af als deze in de zon staat, want met een dek erop wordt het water sneller warm. Tip: plaats een parasol naast je stocktank.

Natuurlijk! Gebruik verf die geschikt is voor gegalvaniseerd metaal zoals leak seal verf. Bestickeren is natuurlijk ook een optie!

Ja, dat kan! Wij bieden zelf een leuke kachel aan die je zonder pomp op je stocktank kunt aansluiten. Heb je een grote stocktank? Gebruik dan sowieso een pomp erbij.

  1. Houd de stocktank gevuld met water tijdens winter. Dan moet je gewoon de pomp laten draaien en onderhouden zoals je dit doet in de zomer. 
  2. Laat het water er uit, draai de stocktank om en bedekt deze goed met een cover. 
  3. Als je veel plaats hebt, rol je de stocktank binnen in een schuur of garage, of gewoon buiten uit het zicht.
  4. Geef de stocktank een tijdelijk andere functie, zoals hout opslag.
  1. Een stock tank kan wel tot 10 jaar mee gaan als je deze goed onderhoud. De tanks zijn 100% recyclebaar en natuurlijk wil het oog ook wat! Dus weg met dat lelijk blauw plastic niet-milieuvriendelijk opblaasbad!